Tulehøj Kunst- og Kulturfestival:

I forbindelse med Frederiksberg Dage 2017 afholdt vi en Kunst- og Kulturfestival på vejen foran tegneskolen. Her tog vi udgangspunkt i en række historiske begivenheder på Frederiksberg og demokrati.
Tak til Nordre Fasanvej Kvarteret, Trafik- og Bygningsministeriet, Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Erhverv og Frederiksberg Kommune for støtte.

Her kommer lidt om festivalen:

Om Tulehøj Kunst- og Kulturfestival

Kunstnere og erhvervsdrivende

Fotos

Med kunstprojektet Tulehøj Kunstfestival ønsker vi at få kunsten ud i gadebilledet i Ndr. Fasanvej Kvarteret – et område af Frederiksberg, hvor kunst kun ringe er repræsenteret i mind set og tilbud. Festivalen var en del af Frederiksberg Dage, og havde til sigte at være en tilbagevendende begivenhed i en forsøgsperiode på 3 år.

 

I 2017 arbejdede vi med temaerne ”historiske begivenheder på Frederiksberg" og demokrati udtrykt kunstnerisk. 11 kunstnere fra Frederiksberg blev inviteret til at give et visuelt bud på en historisk begivenhed, som kunstnerne mente var vigtig for byen. Hermed  ønskede  vi at skabe en bevidsthed om den lokale historie . Værkerne blev trykt i formatet A1 og udstillet i stativer på gaden og på Klassisk Tegneskole under Kunstfestivalen. Samtidigt blev værkerne trykt i et katalog, indledt med et kunsthistorisk forord af kunsthistoriker Ulrikka Mokdad. Kataloget blev uddelt på dagen, så udstillingen var til at tage med hjem på  trykt form. Kataloget kan rekvireres så længe lager haves, ved at kontakte Nynne Savery på mailen nynnesavery@os.dk

 

Musikalsk fik vi besøg af  Bergur Nielsen trio, der ved lejligheden bliver udvidet til en kvartet. Desuden kom Simon Cato Spang Hansen og Thomas Fonnesbæk med et musikalsk indslag.

 

Fælles aktiviteter:
I 2017 valgte vi at give publikum mulighed for at male ”Den Grundlovgivende Rigsforsamling” af Cornelius Hansen op på lærred. Motivet var tegnet op, så det var lige til at gå til. Det lå i god tråd med årets tema: historiske begivenheder og demokrati, fordi maleriet er ikonisk og giver god anledning til at reflekterer over, hvordan både historiske og demokrati er blevet skildret igennem tiderne.

 

Tak til Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Erhverv, Nordre Fasanvej Kvarteret og Transportministeriet for  støtte.

 

Tulehøj er iflg. Wikipedia bronzealderens navn på området, vi i dag kender som Frederiksberg. I de mellemliggende tider har der både ligget en landsby ed navnet Solbjerg og Københavns Ladegaard. I bronzealderen mente man, at der boede en thul her - altså en præst/magiker eller en, der fremsagde ting.

 

De udstillende kunstnere:

Bjørn Ignatius, Frans Peter Valbjørn Knudsen, Nynne Savery, Anne Gudrun Sejersen, David Gallagher, Marie Holm Nielsen, Ulrikka Mokdad, Lise Læssøe Eiler, Lene Bennike, Diego Bang og Anneline Schjødt Pedersen

 

Kunsthåndværkere på dagen:

Nina Warming Knudsen (strik), Jonas Birkelund Nilsson (origami), Bodil Bredmose (design) og Nete Lassen (glas)

 

Erhvervsdrivende på dagen:

TEGNESTUEN CO/ TEXTUR, Hup & Jørgensen, Blåabjerg & Madsen, Godthåbsvej 55, Fysioterapeuterne (Godthåbsvej 58 A) og Klassisk Tegneskole.

 

 

Kataloget kan rekvireres så længe lager haves, ved at kontakte Nynne Savery på mailen nynnesavery@os.dk